Trop

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
12 - 17 år
Mødedag/tid: 
Torsdag 18.30 - 20.30
Ledere: 
Lasse S. Andersen 2946 6417
Christian Haugaard 5350 5359
Thomas Nybo Christensen
IMG 3253
IMG 3202
IMG 3220

12 - 17 år

Troppen

Troppen består pt. af 10 spejdere i alderen 12 – 17 år samt 2 ledere.

Vi holder møde om torsdagen kl. 18.30 – 20.30 enten i hytten i Slagelse eller på vores naturgrund ved Slots Bjergby. Men vi tager også på løb og weekendture.

 På møderne arbejder vi med de grundlæggende spejderfærdigheder eller forbereder os til forskellige løb. Når vi tager af sted på løb eller ture, overnatter vi som regel i telt eller bivuak. Maden laver vi selvfølgelig også selv - over bål eller på trangia.

 Troppen er delt op i 1-2 patruljer: Flammen og Bulldogge. Hver patrulje ledes af en patruljeleder (PL) og en patruljeassistent (PA) - vi arbejder nemlig ud fra et af spejderbevægelsens vigtigste principper, at børn leder børn. PL og PA samarbejder dog med de voksne ledere om at planlægge patruljens arbejde. Det betyder dog ikke, at de andre ikke skal lave noget – tværtimod. Vi arbejder nemlig ud fra tanken om, at alle har noget at byde ind med. Derfor få den enkelte spejder mulighed for at lære fra sig og dermed styrke sin egen kunnen.

I troppen arbejder vi videre med alle de spejderfærdigheder, som spejderne lærer i de yngre afdelinger. Desuden har vi stor fokus på, hvordan aktiviteterne kan udvikle de unge mennesker hen i retningen af selvstændig og ansvarlighed.

Vores aktiviteter er bygget op ud fra spejdermetoden og indholder på et eller flere af disse otte elementer:

  • Oplevelser
  • Learning by doing
  • Patruljeliv
  • Friluftsliv
  • Værdier
  • Medbestemmelse og ansvarlighed
  • Aktiviteter og færdigheder
  • Samfundsliv

-----

Sommerlejr:

2015:Vi var på fælles gruppesommerlejr til Tydal i Tyskland, hvor dansk-slesvig spejderne afholdt Jamborette. 

2016: Vi var 10 spejdere og 2 ledere på Spejdercentret Gillastugan som ligger ved Söderåsen Nationalpark i Sverige. Vi havde de bedste oplevelser, hvor vi byggede vores eget telt med indbygget køkkenbord af en stor presenning. Vi fik fantastiske naturoplevelser samt lært og smagt på naturen. Mums. Vi var på en fantastisk 3 dages kanotur hvor den ene kano endte på bunden af fossen med to gennemblødte spejdere. Ups. Vi fik selvfølgelig smagt Sur-strømnin, ikke alles livret, men en spændende oplevelse. Tak for en god tur. :)

2017: Spejderneslejr i Sønderborg. Vi bliver mere end 35.000 spejdere. FEDT!

Efterårsferien: Tropsspejdere har man mulighed for at komme på kursus, hvor korpset afholder forskellige kurser med alverdens temaer. PLankurser er med jævnaldenre spejdere fra resten af landet.  Se mere på  (PLankursus),

Adventure ligaen: Ligaen består af en række forskellige spændende landdækkene løb som giver en masse udfordringer. Løbene ligger på forskellige tidspunkter af året. Der er mange spændende at vælge imellem. se listen til højre Løbskalenderf eller på  Adventurespejd